המדריך המלא והמעודכן להוצאת ויזה לארה''ב


שלב ראשון:

תהליך הוצאת ויזה לארה''ב מתחיל עם מילוי טופס DS-160  זהו טופס אלקטרוני המופיע באתר הרשמי של השגרירות . מדובר בטופס ארוך יחסית, בו אתם נדרשים למלא פרטים אישיים, פרטים אודות הביקור בארה''ב, עיסוק, שאלות ביטחוניות ועוד. הטופס מונסח כולו באנגלית וכן את התשובות יש לענות באנגלית,
בכדי לקבל תרגום של השאלות לעברית - בחלקו העליון של הטופס בצד ימין קיים אפשרות של בחירת שפה בחרו עברית, ולאחר מכן עמדו עם הסמן של העכבר על השורה המבוקשת ויופיע חלון עם תרגום לשפה העברית.
טרם התחלתם במילוי הטופס יש לבחור את מיקום הקונסוליה בו תרצו ראיון  בתל אביב /ירושלים, כל אחד רשאי לבחור את המקום המועדף עליו ואף אם אתם גרים בירושלים תוכלו לקבוע ראיון בתל אביב ולהיפך.
בחלקו העליון של הטופס בצד שמאל ישנו קוד המורכב מאותיות ומספרים, קוד זה הינו מספר הזיהוי של הטופס וחובה לשמור אותו בשביל המשך התהליך כמו''כ אם תרצו להמשיך במילוי הטופס לאחר שיצאתם ממנו ולהמשיך מהמקום בו הפסקתם תתבקשו להכניס את הקוד ששמרתם,
בהמשך תתבקשו לבחור את מטרת הנסיעה, אם הנכם נוסעים לטיול/ביקור וכדו' עליכם לבחור בויזה מסוג B-1/B-2,
לקראת סיום הטופס תתבקשו להעלות תמונה, אין כל צורך לנסות להעלות את תמונתכם מאחר וברוב המקרים לא תצליחו להעלות תמונה שתעמוד בכל הדרישות, תוכלו להעלות כל תמונה [עד 240 ק''ב] ולהמשיך את הטופס ללא תמונה, במקרה כזה עליכם להביא תמונה לראיון.
בסיום מילוי הטופס יש להדפיס את דף האישור של הטופס ולהביאו לראיון בשגרירות.

שלב שני:


לאחר שסיימתם את הטופס יש לעבור לאתר קביעת התורים [הקיים גם בעברית] בכניסה הראשונית יש ליצור חשבון, לאחר מכן תתבקשו להכניס את הפרטים האישיים שלכם ואת הקוד של טופס DS-160 בשלב הבא תתבקשו לבחור את מיקום משלוח של הויזה, ולשלם את אגרת הויזה, ורק לאחר מכן ניתן לקבוע תור לראיון,יש לקבוע את הראיון באותו מקום בו בחרתם בטופס, אחר קביעת הראיון יש להדפיס את דף ההוראות שלכם ולהביאו לראיון.

שלב שלישי:


הראיון עצמו בו יוחלט האם הויזה מאושרת– לראיון יש להביא:
1 –את דף האישור של טופס DS-160, 2 –את דף ההוראות בו מצוינים פרטי הראיון, 3-דרכון ישראלי בתוקף, 4 –תמונה בגודל 5*5 ס''מ רקע לבן,
בנוסף ממולץ להביא כל מסמך המוכיח שאין בכונתכם להשתקע בארה"ב כתלושי משכורת, כרטיס טיסה חזור וכדומה.
אין צורך לדעת אנגלית לראיון,אך חשוב מאד לשדר ביטחון שאינכם נוסעים אלא לזמן קצר ולמטרה מוגדרת כטיול ביקור וכדומה,
כמו''כ יתכן ותתבקשו לספק ההוכחות לכך שאין בכוונתכם להשתקע בארה''ב ושיש באפשרותכם את האפשרות לממן את השהות שלכם.